Det får man för pengarna i Trosa församling

"Det är synd att man inte ser hur personal och frivilliga sliter" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

"Det är synd att man inte ser hur personal och frivilliga sliter" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

Foto: Henrik Norling

Insändare2023-03-29 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Vad f-n får jag för pengarna – sparar 400 kronor". Ja, vad får man för pengarna?

Det är ytterst beklagligt att all fin verksamhet församlingen gör inte lyfts. Barn- och ungverksamheten som växer, körer för barn och vuxna som det nu är kö till. Mångsidiga och välbesökta gudstjänster, andakter och fina mässor. Julspel som lockade över 350 besökare, fullsatta kyrkor och gudstjänster vid alla helgons helg och advent.
Afterwork vid kvarnen, ungdomskvällar, konserter och evenemang avlöser varandra tillsammans med soppluncher, stickträffar, fikastunder, bibeln och livet, hjälpinsatser till behövande vid jul och till behövande från kriget i Ukraina.
Allt detta utöver dop, begravningar, bröllop och konfirmation. Ja, listan kan göras ännu längre, men läsarna ska orka läsa.

Det är synd att man inte ser hur personal och frivilliga sliter för att tillfredsställa så många församlingsbor som möjligt. Men det är sant, all verksamhet kostar pengar, tid, engagemang och resurser och alla kan inte få allt man önskar. Inte alltid. Särskilt inte nu i dessa tider där även kyrkan drabbas hårt av höjda kostnader. Men alla kan få något, inte minst en fin gemenskap i det som församlingen erbjuder.

Ja, 25 procent av Trosas befolkning är äldre än 65, men då är ju 75 procent yngre? Som också är värda verksamhet. Som tidigare kanske saknats. Rom byggdes inte på en dag och inte heller en församling som nu efter två år av begränsad möjlighet att hålla verksamhet på grund av pandemin, ska ställa om till det nya normala samtidigt som världen och världsläget är osäkert med en inflation som håller oss i ett hårt grepp. Tålamod, givmildhet och osjälviskhet är en dygd som man kanske kan tänka på i dessa omvälvande världsliga tider. Att låta sig se det goda istället för det negativa är en konst som kräver, tålamod!