Det finns discgolfbanor i Nyköping

Nyköpings kommun har idag två discgolfbanor, en vid Ludgo-Spelviks bygdegård samt en vid Ekebykullen som ligger ut mot Söra. Skriver Karina Josevski, kultur-och fritidsnämndens ordförande.

Nyköpings kommun har idag två discgolfbanor, en vid Ludgo-Spelviks bygdegård samt en vid Ekebykullen som ligger ut mot Söra. Skriver Karina Josevski, kultur-och fritidsnämndens ordförande.

Foto: ADAM IHSE / TT

Insändare2021-05-17 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren "Satsa på discgolfpark i Nyköping" publicerad den 10 maj.
Nyköpings kommun har idag två discgolfbanor, en vid Ludgo-Spelviks bygdegård samt en vid Ekebykullen som ligger ut mot Söra. En tredje discgolfbana är planerad kopplat till att IK Tun ansökt och beviljats bidrag från Allmänna arvsfonden vilket leder till att en discgolfbana anläggs i anslutning till Enstaberga IP. Detta har även synliggjorts av SN i en artikel.

I Kultur-och fritidsnämndens budget 2021 finns ett särskilt uppdrag knutet till spontanidrottsplatser. Ett uppdrag vi prioriterar och tycker är viktigt, inte minst då vi ser värden kopplade till folkhälsa, livskvalitet och social samvaro.

Till detta kan jag informera att det kommer att ges uppdrag till tekniska divisionen, Nyköpings kommun, att ta fram alternativ på områden vilka ligger mera centralt i Nyköping, för anläggande av discgolfbana.
Förslag om platser skall presenteras för Kultur- och fritidsnämnden i höst. 

Vi har fått många förfrågningar och förslag från allmänheten om just discgolfbanor vilket vi uppmärksammat. 

Discgolf är en populär och billig fritidsaktivitet som många kan ägna sig åt. Det är dock viktigt att anlägga en sådan bana på en plats så att den inte stör omgivningen, t ex boende. 

En inventering och kartläggning av befintliga spontanidrottsanläggningar pågår under året med syfte att bättre synliggöra och marknadsföra dessa anläggningar för allmänheten. 
Här kommer naturligtvis discgolfbanorna att finnas med.