En bottenlös outtömlig kassakista?

Insändare 21 april 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag blir uppriktigt förvånad när jag läser Ulf-Göran Widqvist krönika "Utan en stark offentlig sektor är vi förlorade". Inte för att jag i vissa fall verkligen skriver under på det, men när han sedan svävar iväg i gammal socialdemokratisk anda som om att det inte funnits en anledning att många områden blivit privatiserade. Ineffektiva och slösaktiga verksamheter med ett oansvarigt hanterande av skattemedel, medborgarnas finansiella medel vilket jag ber om att förtydliga.

Saken är den, att vi har instanser som ska kontrollera samhällssektorns olika områden. Varför fungerar det inte? Vi betalar instanser för att hålla kontroll men kontrollen och åtgärderna uteblir. Återigen, ineffektivt och slöseri med skattemedel. 

Att vidare påstå att arbetarrörelsen byggt upp en stark offentlig sektor är att som att blunda för att Sverige bygger på en stark industri som inte enbart är statlig. Men om Widqvist önskar en planekonomi, för att det är så han låter, så se borde han se sig om i världen. 

Nej, en något mer modernare socialdemokrat kan jag respektera, mer än dessa referenser till en tid med Sten Andersson och Olof Palme. Vi har kommit något längre än så hoppas jag. 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa