"Enkelt att bevisa för SD genom att byta fot"

"Det finns många områden där Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet påverkas av minskade statsbidrag" skriver insändarskribenten. Arkivbild
"Det finns många områden där Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet påverkas av minskade statsbidrag" skriver insändarskribenten. Arkivbild

Insändare 29 november 2023 06:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en debattartikel i SN den 6 november med rubriken ”Stopp för korruptionen inom studieförbunden” skryter några företrädare för SD att de genom att sänka statsbidragen till studieförbunden satt stopp för fusket.

Som styrelseledamot för (L) i Studieförbundet Vuxenskolan, Sörmland, vill jag gärna lämna några kommentarer.
Det är naturligtvis oroande att det förekommit fusk. Att då minska på statsanslaget får anses synnerligen tveksamt. Det är ju allmänt bekant att det förekommer fusk inom många områden; fusk inom arbetslöshetsförsäkringen, fusk vad gäller sjukskrivningar, fusk med föräldrapenning med mera. I inget av dessa områden minskar man bidragen för att komma åt fusket. Men det går bra inom folkbildningen som SD:s företrädare skryter om. 

Jag vet att Folkbildningsrådet och studieförbunden sedan några år tillbaka bedriver ett omfattande arbete för att minska fusket. Tyvärr har detta arbete inte kunnat utvärderas innan SD och regeringspartierna tar fram sin egen modell för att minska fusket: Mindre statsbidrag! 

Det finns många områden där Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet påverkas av minskade statsbidrag. Områden som sig ofta riktar mot äldre och svaga i samhället.

Den som läser SD:s partiprogram och material inför valet 2022 finner att SD:s politik mest handlar om att minska invandringen och sänka priset på bensin och diesel. Det är min egen uppfattning att SD inte gillar sådan folkbildning eller kultur som studieförbunden värnar om. Det vore bra om jag har fel; det går enkelt att bevisa för SD genom att byta fot och i framtiden stötta studieförbunden.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa