Hur skapar ni arbetsro och framtidstro?

Oppositionsrådet Linus Fogel (S) har tillsammans med partikollegan Inge Ståhlgren (S) skrivit en insändare om situationen inom äldreomsorgen. Arkivfoto

Oppositionsrådet Linus Fogel (S) har tillsammans med partikollegan Inge Ståhlgren (S) skrivit en insändare om situationen inom äldreomsorgen. Arkivfoto

Foto: Henrik Norling

Insändare2023-04-23 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikel ”Nu behöver personalen få arbetsro och framtidstro” den 13 april.

Vi som ny opposition får tydliga signaler om att det är oro i äldreomsorgen. Vi är oroliga för hur detta påverkar brukare, personal och anhöriga.

Vad gör ni i det nya styret M, SD, KD och L? Ni har börjat montera ner insatser som stärker det nära ledarskapet genom att ta bort tjänster. Ni har också nyligen beslutat er för att montera ner den nya chefsorganisationen. Är detta att skapa arbetsro och framtidstro?

Ni har tillsatt en utredning för att titta på orsakerna bakom chefsomsättningen och åtgärder framåt. Medan chefsflykten fortsätter sitter ni still i båten. Nattchefen slutar och ytterligare tre chefer är enligt uppgift på väg bort. Ni har ersatt dessa tjänster med dyra konsulter. Hur skapa det arbetsro och framtidstro?

Ni i det nya styret vägrar att utreda tystnadskulturen i hela kommunen trots att ni får alarmerande signaler att anställda i rädsla spelar in samtal i smyg, att förtroendevalda sägs ha tystat personal som inte gillar privatisering av äldreomsorgen och om personal som är rädda för förtroendevalda. Hur bygger detta tillitsfulla relationer och hur skapar det arbetsro och framtidstro?