Fler fester i Nyköping – inte färre

Insändare 26 juni 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nyköpingsborna bjuds inte in till färre fester, utan till fler. Fester som redan har startat! Första lördagen i juni var det försommarfest i hamnen med tusentals deltagare. Sörmländska aktörer sålde mat och dryck (trots vattenläckan) och delade ut 1 000 smakportioner. Det bjöds på allsång för alla, ansiktsmålning, fiske och skattjakt för barn samt aktiviteter för ungdomar. 

Lite senare i sommar, 19-20 augusti, är det dags för Park till Park i centrala Nyköping då Teaterparken, Gripsholmsparken och Stora torget blir ytor för hela familjen med fokus på musik, mat och dryck. Förhoppningsvis kan vi bjuda in lokala näringsidkare att kostnadsfritt ta plats på hela Storgatan, här är inte alla tillstånd klara än.

Ett brett utbud vid flera tillfällen ökar chansen att vi arrangerar något för alla, som roliga aktiviteter för barn och unga och gratisaktiviteter för familjer. Att det inte gick att erbjuda tivoli just i år betyder inte att det inte kan ske framöver. För det behöver vi en säker och trygg plats med tillgång till den mängd el som krävs, vilket inte gick.

Nyköpings arenor har uppdraget att ständigt utveckla evenemang för Nyköpingsborna. Vi arbetar utifrån kommunens besöks-, evenemangs- och mötesstrategi med inriktningen hållbarhet och närproducerat – som ger vårt näringsliv, föreningar och kulturverksamheter nya möjligheter.

Föreningarnas bidrag till de event som arrangeras i Nyköping är ovärderliga. Att samarbeta med dem och andra är en självklarhet för oss på Nyköpings arenor. De som har idéer är alltid välkomna att höra av sig till oss.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa