Fokuserar på det goda Trosa församling gör

"Barn döps, människor gifter sig, ungdomar konfirmerar sig. Helt enkelt – man möts i glädje och tro" skriver insändarskribenten. Arkivfoto
"Barn döps, människor gifter sig, ungdomar konfirmerar sig. Helt enkelt – man möts i glädje och tro" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

Insändare 31 mars 2023 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till ”sparar 4000 kr”. Du måste vara lyckligt lottad och tjäna bra med pengar som får betala 4 000 kronor i kyrkoavgift. Jag skulle gärna betala mer än det jag betalar, men jag tänker att jag lägger mer i kollekten.

Du undrar vad du får för dina pengar? Jag tror det är en retorisk fråga, då hela insändaren känns som en vilja att ge en känga till just Trosa församling, men det är min personliga åsikt, och jag vill ge min bild av vad jag tycker vi i Trosa församling får för våra pengar: Underhåll av våra gamla fantastiska kyrkobyggnader. Diakoniarbete för människor i utsatta situationer. Ett rikt musikliv med underbara körer (i alla dess åldrar) och musiker. En barnverksamhet där små barn och deras föräldrar kan mötas. Soppluncher. Bibelgrupp. Samtalsgrupper som växer och utvecklas. Sorgegrupp. Församlingsfrukost och föreläsningar. Kaffekalas för de äldre som fyller jämt. Tisdagsfika. Ungdomskvällar. Tack och lov – taco-kväll.

Bland mycket annat! Barn döps, människor gifter sig, ungdomar konfirmerar sig. Helt enkelt – man möts i glädje och tro. Och man möts i sorg och förtvivlan och får stöd och gemenskap. Församlingen gör massor för de som mest behöver det. Massor. Just för dem som inte får betala 4 000 kronor i kyrkoavgift, men som mer än gärna skulle få göra det.

Jag personligen är oerhört tacksam över att få gå till våra kyrkor, som blir omhändertagna som de bör, och få uppleva ett rikt gudstjänstliv. Jag tycker kyrkan gör ett enormt arbete. Och jag känner stor tilltro till de präster och diakon som arbetar inom Trosa församling, de ställer alltid upp och finns där med goda råd och fina ord, oavsett tid. För alla.

Jag uppskattar det arbete Trosa församling gör. Och jag fokuserar på just det – allt det goda och fina som finns och görs, istället för att se efter det som en själv tycker saknas, för det går ju alltid att göra något åt, eller hur?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa