Följetongen Mathem fortsätter – trots löften

Insändarskribenten är besviken på valmöjlighetena för de med hemtjänst i Nyköpings kommun som beställer hem mat. Arkivbild

Insändarskribenten är besviken på valmöjlighetena för de med hemtjänst i Nyköpings kommun som beställer hem mat. Arkivbild

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2024-04-22 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Många säger till mig att lägga av nu, det blir aldrig som du önskar. Mitt svar till er blir; aldrig, kommer att kämpa till sista droppen. Är så besviken på er alla politiker, inte bara i Nyköping, ger en känga också till er som sitter i Sveriges regering.

Men denna insändare riktas till er i min kommun. Regeringen får ett eget brev. Ni lovar i era tal inför valen, så har det varit så länge jag röstat. Men en dag kanske jag och mina medmänniskor ska få höra att ett av alla löften har nu fastställts. Det löftet hoppas jag ska vara att vi som bor i Nyköping med omnejd får den hjälp ni lovat. Att hemtjänsten ska få köra hem våra varor som vi beställer från en matvaruaffär inom Nyköpings kommun. Detta är ett långbänksärende. 

Frågan är varför ingen affär har tackat ja till kommunens erbjudande? Har ni fått för lågt ekonomiskt bidrag? Den frågan ställer jag till både er politiker och till våra matvaruaffärer? 

Nu är det Mathem igen som fått fortsätta att leverera varorna till Nyköpings äldre som inte kan göra sina inköp i sin närmaste butik. Nej, varor från Bromma som både är dyrare än både Ica och Coop. Till det företaget som kör 12 mil enkel resa, sen åker de runt i både Nyköping och utanför stan det blir ganska många mil, vem tänker då på miljön? 

Till er som nu inte kommit i mål med detta löfte. Nästa val är om 1,5 år. Ge oss aldrig mer sådana löften som ni inte kan hålla. Ta reda på hur vi gör här innan löften ges. Gör om gör rätt.