Förändringen i Brandkärr ska leda till jobb

"Vi kan förstå att det finns en oro, det gör det ofta vid förändringar" skriver en av insändarskribenterna, Johan Wachtmeister (M).

"Vi kan förstå att det finns en oro, det gör det ofta vid förändringar" skriver en av insändarskribenterna, Johan Wachtmeister (M).

Foto: Magnus Grimstedt, Roger Sundberg

Insändare2023-12-19 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Låt samhällsvägledarna stanna kvar i..."

Förändringens av kommunens verksamhet i Brandkärr ska leda till jobb och utbildning. Vi kan förstå att det finns en oro, det gör det ofta vid förändringar. I detta fall är vi säkra att det kommer bli en positiv förändring för hela Nyköping. 

Förändringens av kommunens verksamhet i Brandkärr innebär att Division social omsorg har fått i uppdrag att utveckla en ny verksamhet som avser att påskynda nyanlända och språksvagas etablering i samhällslivet genom att skapa förutsättningar för jobb, utbildning och svenska språket. Även den nya verksamheten ska finnas i Brandkärr med en hög tillgänglighet och fysisk närvaro i området. Arbetet kommer dessutom bedrivas i större uträckning mot grupp-perspektivet än vad som tidigare varit mot individperspektivet.

Den nya verksamheten kommer även ha nära samarbete med Jobbtorg, Familjecentralen, Campus Nyköping, Statens servicecenter, Regionen, Mötesplats Brandkärr, Föreningar för vikten av samverkan för att vinna synergieffekter är viktig för nya uppdraget. 

Till dig, Fida Rayes, kan vi säga att vi blir mycket glada att läsa att du fick ditt jobb genom vägledning av samhällsvägledarna. Framöver vill vi att ännu fler skall få vägledning som påskyndar ens etablering i samhällslivet när man är ny i Sverige. Det är driftkraften bakom förändringen.