Låt samhällsvägledarna stanna kvar i Brandkärr

Insändarskribenten vill inte att Medborgarkontoret i Brandkärr i Nyköping ska försvinna.

Insändarskribenten vill inte att Medborgarkontoret i Brandkärr i Nyköping ska försvinna.

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2023-12-13 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Medborgarkontoret har funnits i Brandkärr sedan år 2011. Här har det passerat tusentals personer som har haft olika graders behov för lotsning in i svenska samhället. Många människor kommer hit för att få hjälp med sina olika ärenden, till exempel ansökan till skola för barn, skolskjuts, barn med särskilda behov, äldreomsorg, Migrationsverksärenden, kontakt med Arbetsförmedlingen, A-kassaärenden med mera.

När jag flyttade till Nyköping så fick jag en bra vägledning av Samhällsvägledarna in i samhället och arbetsmarknaden, utan dem så hade jag nog inte kunnat få den ingången så snabbt och bra. Efter två år i Sverige så kunde jag äntligen försörja mig själv tack vare den hjälp jag fick och framför allt det fina bemötandet av ”Samhällsvägledarna” på Medborgarkontoret. Att komma in i arbetslivet och fått möjlighet att ingå i projektet Yalla restaurang, där jag idag arbetar 75 procent är något jag för alltid kommer att uppskatta.

Jag blev jätteledsen efter att jag fick höra att Medborgarkontoret läggs ner, tycker det är synd att medborgarna i Nyköping inte kan få fortsätta att ha kvar det fina stödet och lotsningen in i samhället. Hur tänker dom som fattar beslut?

Medborgarkontorets stängning skapar tydligare klyftor.