Fortsatt basketspel och mer i Oppeby

Insändarskribenten som arbetar för tekniska divisionen utlovar ett antal planer som kan användas för basket - eller andra idrotter i Oppeby.
Insändarskribenten som arbetar för tekniska divisionen utlovar ett antal planer som kan användas för basket - eller andra idrotter i Oppeby.

Insändare 27 juni 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej Fundersam förälder! (Vars insändare publicerades i SN den 17 juni, reds anmärkning)
Vi vill lugna dig och andra med att berätta att man även fortsättningsvis ska kunna spela basket i Oppeby. Barn och ungdom kommer också att få andra möjligheter till rörelse och aktiviteter på det nya skolområde som håller på att tas fram.

Hittills har det, som du skriver, funnits tre stora planer med bland annat möjlighet att spela basket. Vi planerar nu det nya skolområdet för många fler möjligheter än bara basket.

Skolområdet utformas nu med en multisportplan med möjlighet till basketspel, en fullstor fotbollsplan av konstgräs, litet parkourområde, utegym, hinderbana, bollplank, klätternät och klättertorn med rutschkana samt flera andra anordningar för lek och spel. Runt om kommer det att finnas cirka sex basketkorgar uppsatta och utöver dessa en utomhusplan för basket med samma mått som idag. Utomhus kommer det att finnas en fullstor grusplan för fotboll, som det också går att spola is på vid gynnsamma vintrar. 

Platsen utformas också med en fullstor idrottshall, med fem möjliga planer för basketspel. 

Vi hoppas att det ska möta de många behov som finns för både basket och annan lek och aktivitet.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa