Gör om beslutet – återanställ personal

Säger man upp personal som arbetar med unga eller gamla kan man inte förvänta sig att kvarvarande bemanning ska klara samma arbetsbörda, menar insändarskribenten.

Säger man upp personal som arbetar med unga eller gamla kan man inte förvänta sig att kvarvarande bemanning ska klara samma arbetsbörda, menar insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2022-11-29 07:17
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sjukfrånvaron kostar 40 miljoner! Är det någon som blir förvånad? Skulle inte tro det. Säger man upp personal som arbetar med unga eller gamla människor och sen tror att kvarvarande bemanning ska klara samma arbetsbörda som innan. Då är ni ute på hal is.

Nej ta in mer till alla arbetsplatser där det finns behov av personal. Såsom äldre- och demensboende, förskolor och grundskolor. Barnen i förskolan leker och lär sig, det är de barnen som kommer att ta över och eventuellt kommer dessa unga människor att sköta om just dig som var med och tog detta dåliga beslut. Ett beslut som kanske orsakade att deras mor- och farföräldrar blev så utarbetade att de aldrig kom till ett äldreboende på grund av utbrändhet gick då en alldeles för tidig död till mötes.

Det är du som politiker som har det yttersta ansvaret att se om dina medborgare. Så gör om detta beslut, återanställ personal och ge dem också en ordentlig lön. För att jobba med människor måste vara lika viktigt som att jobba som beslutsfattare.

Till sist varför höjer ni era löner med tusentals kronor när till exempel en undersköterska kanske kan få en höjning på 500 kronor per månad? Alla som arbetar i kommunen får sin lön av oss skattebetalare. Är en besviken medmänniska.