Hjälp den kommunala skolan i stället för kritisera

Insändare 16 maj 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Moderater och Kristdemokrater sitter högt på sina hästar och kritiserar det man kallar ”den kommunala flumskolan”. På betryggande avstånd från Navestad påtalar kristdemokrater att polis ska in med tyngre vapen i konflikter bland samhällets mest utsatta. 

När senast träffade jag en moderat som aktivt valt att ha sina barn i den kommunala skolan för att på så vis kunna bidra till den naturliga integrationen? När senast hörde jag talas om en moderat representant som jobbade stenhårt med integration i en ideell idrottsförening i förorten? När senast stötte jag på en kristdemokrat som ville fördela lite mer av samhällets skattemedel till de mest utsatta barnen med invandrarbakgrund eller öppna en fritidsgård i orten? 

I själva verket så känns det som att kristdemokrater och moderater egentligen är ovanligt nöjda. De har lyckats få det klassamhälle som är det enda de förstått sig på, där de snett uppifrån kan bespotta de delar i samhället som de föraktar och ogillar. Istället för att ta itu med samhällsfrågorna på riktigt och öppna upp samhället så vill de ha skärpning, tukt och hyfs hos arbetarklassen. Det är gammaldags kyrk- och brukspatronsretorik. Istället för att hjälpa upp den kommunala skolan så kritiserar man den från Moderaterna.

Den retorik som förs från Moderater och Kristdemokrater påvisar bara vilken omodern och extremt begränsad världsbild representanterna i dessa partier har. Det är emellertid inte särskilt konstigt, eftersom de aktivt valt bort att delta i den del av det samhälle som de aktivt kritiserar. Hoppas därför att vi slipper en sådan regering!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa