I dag är jag inte socialdemokrat

"Att inte vara socialdemokrat längre är både av fri vilja och genom uteslutning", skriver insändarskribenten.

"Att inte vara socialdemokrat längre är både av fri vilja och genom uteslutning", skriver insändarskribenten.

Foto: Adam Ihse

Insändare2022-06-29 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Inger Ahlberg – insändare i SN den 18 juni 2022.
Min ingång i Socialdemokraterna: Det skulle väljas nytt ”första namn” i Oxelösund. Jag kände personen och tyckte det skulle vara intressant att vara med och påverka Oxelösunds utveckling.

Nu vet jag hur lite man som enskild medlem kan påverka – här är det i alla fall så att den lilla inre klicken med ordförandegruppen i spetsen är den som styr tillsammans med AK:s styrelse och några där ingående ”starka” personer (som man inte ostraffad säger emot).

Ja du Inger, som du vet har jag länge kämpat med frågan om jag är socialdemokrat eller inte. Idag vet jag svaret – jag är det inte.

Att inte vara socialdemokrat längre är både av fri vilja och genom uteslutning av en partistyrelse som jag även har synpunkter på hur den arbetar (och som man inte får prata med).

Demokrati vet jag inte om jag tycker existerar. Att ta ett uteslutningsbeslut på de grunder som skett kan man ha många åsikter om, men jag accepterar det som skett och känner mej fri att stå till förfogande och att ha mina åsikter och att fritt kunna uttrycka dom på olika sätt.