Inga rosor till socialtjänsten

Insändare2023-02-16 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till ledarsidan 4/2. Barnens bästa borde vara ett starkt skydd. Barnens bästa betyder ingenting om det inte fylls med innehåll. Barnet ska stå i centrum, inte föräldrar. Barnet glöms bort i tvist mellan föräldrar.

Umgängesrätten får inte vara till vilket pris som helst. Ska flera barn behöva avlida på grund av detta? Fallen Tintin och Esmeralda borde vara Lex Tintin och Esmeralda för längesen. Vad säger barnkonventionen? Det senaste i nyhetsväg, är att socialtjänsten i Sverige ska övervakas av vakter på socialkontoren. För hot utifrån. Är det så konstigt? Det behövs inga vakter om dom sköter sina jobb.

Kunnighet, empati är viktiga hörnstenar. Ta alla orosanmälande på största allvar och ifrågasätt dom aldrig. Att göra stora felbedömningar och misstag är katastrofalt för barnens öden. Barnen behöver övervakning och säkerhet, inte socialtjänst. Barnen ska sättas i första rummet och inte föräldrar. Naturligtvis höjs röster i Sverige över allt detta. Självklart. Agera svenska folket – nu är det nog. Ni på socialtjänst kommer inte att få några eloger eller rosor från mig.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om