Bemötande av kritik från uppgivna ridskoleföräldrar

Ola Pettersson, Divisionschef näringsliv, kultur och fritid, Nyköpings kommun svarar på insändaren "Uppgivna ridskoleföräldrars" kritik om ridsportanläggningen Nyäng i Nyköping. Arkivbild.

Ola Pettersson, Divisionschef näringsliv, kultur och fritid, Nyköpings kommun svarar på insändaren "Uppgivna ridskoleföräldrars" kritik om ridsportanläggningen Nyäng i Nyköping. Arkivbild.

Foto: Tommy Kägo

Insändare2023-06-19 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändare 2023-06-09.

Tack för ert engagemang i insändaren ”Ridanläggningen Nyäng- ur föräldrarnas perspektiv”.

Nyköpings kommun jobbar intensivt med att kunna erbjuda invånarna i kommunen möjlighet till ridsport. Vi för nära dialoger med flera intressenter för att hitta en lösning som är bäst för kommunen, ekonomiskt – men framför allt för medborgarna. Anläggningen ska vara öppen för många.

Ridsport är en av de populäraste svenska ungdomsidrotterna, och självklart vill vi även kunna erbjuda möjlighet till ridsport och utbildning för barn och vuxna i Nyköping med omnejd. Ridsporten är viktig och bidrar med flera humanistiska perspektiv, värden som inte kan mätas i kronor och ören men som på lång sikt är fördelaktiga för Nyköping. 

Vad gäller kommentaren om brister vill vi understryka att vi i vårt ständiga förbättringsarbete ser över och åtgärdar eventuella brister som uppmärksammas i våra verksamheter och anläggningar. Ridsportsanläggningen är inget undantag. Däremot finns det alltid individuella önskemål och preferenser för driften av denna typ av verksamhet och den individuella dialogen för vi direkt med intressenter.

Vi fortsätter jobba hårt för att hitta en hållbar och långsiktig lösning, exakta detaljer får vi återkomma till. Samtidigt är vi väldigt glada för den positiva feedbacken vi får från dagens hyresgäster, både från privatpersoner och föreningar som idag nyttjar anläggningen. 

Det är vår största förhoppning att vi inom snart framtid kan återkomma med mer information.