"Konsekvens av att kommunen har gjort om parkeringar"

Insändarskribenten är inte nöjd över parkeringslösningarna i Gnesta.

Insändarskribenten är inte nöjd över parkeringslösningarna i Gnesta.

Foto: Andreas Tun Hedfors

Insändare2022-10-26 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående artikeln om parkering vid stationen är detta en konsekvens av att kommunen har gjort om parkeringar längs Margretedalsvägen.

Där var tidigare 24 timmars-parkering och är nu omskyltat till 6 timmar. Vi var flera som ringde kommunen och påtalade att det kommer bli stora problem för de boende. Det saknas P-platser och finns inte ens en plats per lägenhet. Att kommunen gav bygglov till detta är otroligt. Det följer ju inte ens lagkrav. Det innebär att boende nu tvingas stå på långtidsparkeringen.

Utöver det så är 6-timmarsplatserna utanför Gnestahem och bostadsrättshusen ständigt upptagna och ingen bryr sig om att lappa felparkerade. Varför lägga pengar på omskyltningen och sedan inte följa upp om det fungerar. Margretedalsvägen ägs av Gnesta kommun, men ingen bryr sig om att följa 6-timmarsregeln utan använder platserna dygn efter dygn. Precis det som boende varnade kommunen för har nu blivit vardagsparkering. Skylta åtminstone till gästparkering utanför samtliga portar så vi får slut på kaoset.