Lägenhetspriserna rasar – men här borde de gå upp

"Vet inte hur man redovisar prisutvecklingen, men i Oxelösund borde den snarast stiga" skriver oxelösundaren Boris Klintsjö. Arkivfoto

"Vet inte hur man redovisar prisutvecklingen, men i Oxelösund borde den snarast stiga" skriver oxelösundaren Boris Klintsjö. Arkivfoto

Foto: Peter Alexis

Insändare2023-01-21 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Lägenhetspriserna rasar i Oxelösund, helt galet! I Oxelösund kostar en 2:a cirka 600 000 kronor och i Nyköping det dubbla. Räkna med 2 procent på kapitalet, så blir det 12 000 kronor.

Driftskostnaderna är låga i Oxelösund, vilket innebär låga månadsavgifter. Dessutom har många bostadsrättsföreningar en låg belåningsgrad, vilket innebär lägre avgiftshöjningar, beroende på att räntekostnaderna stiger kraftigt. Att sälja sin lägenhet i Nyköping och köpa en i Oxelösund, skulle innebära att man får ett stort kapitalöverskott och lägre boendekostnad. Skillnaden för boendet kan bli 20 000-50 000 kronor lägre med rätt objekt.

En ny lag kräver nu att från och med förste januari ska belåningsgrad och nyckeltal redovisas. Ett efterlängtat beslut. Man måste se till sin boendekostnad och inte till lägenhetspriset. Jag har bott i Oxelösund i 18 år och betalar idag 2 950 kronor i månaden, men då ingår bredband, TV 22 kanaler, fri fast telefon, fasta elavgifter och tilläggsförsäkring. Nettokostnad blir runt 1 850 kronor i månaden för en 2:a med inglasad balkong. Vet inte hur man redovisar prisutvecklingen, men i Oxelösund borde den snarast stiga!

Satsa på Oxelösund, en fin skärgårdskommun och mildra kommande lågkonjunktur för din del! Välkommen till Oxelösund en kommun som är på G!