Märkligt påstående om Vård för pengarna

Insändare 18 augusti 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik.
Liberalernas Bengt-Eric Sandström har i en insändare anklagat Jonas Lindeberg, Vård för pengarna, för att ha misslyckats och att han därför avgår.
Det är ett tämligen diffust och märkligt påstående, vari detta misslyckande skulle bestå preciseras inte. 
Jonas Lindeberg är en av de viktigaste personerna vid bildandet av VFP, 2013. Vid valet 2014 fick VFP åtta mandat. I valet 2018 nästan fördubblade vi till 15 mandat. Tillsammans med S och C bildade vi majoritetstyre och Jonas blev regionråd med särskilt ansvar för hälso- och sjukvården.

Under mandatperioden har vi bland annat tillfört åtskilliga miljoner till primärvården, vi har infört ett listningstak per distriktsläkare. En åtgärd som uppmärksammats i hela landet och som föregick att SKR hakade på.

Vi har, under mandatperioden, sparat in 200 politiska poster. Vi har varit med och infört anställningsstopp inom central administration.Vi har också, tillsammans med resten av majoriteten fördubblat friskvårdbidraget till 5000 kronor under hela pandemin.

Innan pandemin var kostnaden för hyrpersonal på väg ner. Likaså antalet överbeläggningar. Pandemin ställde allt på sin spets. Har Bengt-Eric missat detta? Häpnadsväckande.

Jonas Lindeberg har oförtrutet arbetat under två mandatperioder. Men vi får inte glömma att han till sist är läkare. Han vet att han har ett starkt gäng som är beredda att ta vid och känner sig trygg med att återgå till sin roll som läkare. 

Jonas har inte släppt VFP. Han har fortfarande en plats i styrelsen där han kan stötta och råda den nya ledningen. Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa