Miljöpartiet är mästrande amatörer

Insändare 20 april 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Miljöpartiets språkrör i Nyköping– Oxelösund har svarat på ett befogat debattinlägg om bränslepriser för fordon (Ska notan för klimatet skickas till framtiden?). Svaret är mästrande och delvis undanglidande – man svarar helt enkelt bara på de frågor som passar.

Man fixar och trixar med höjda skatter på såväl fossila bränslen som förnyelsebara. Detta plastskatteparti lyckas med att först höja skatten på alla drivmedel och sedan komma med bidragspåsen i efterhand!

Man slingrar sig när det kommer till sakfrågan och tar inte hänsyn till alla fakta i målet. Man skyller ifrån sig när det gäller införandet av den så kallade reduktionsplikten (inblandning av förnyelsebart bränsle i diesel och bensin) och har sedan mage att utöver tvånget höja skatten. Den nya reduktionspliktiga soppan visar sig också dra mer bränsle än den äldre. Man missar dessutom målet genom att beskatta dieseln mer än bensinen trots att dieseln har betydligt bättre verkningsgrad – det vill säga förbrukar mindre bränsle.

Det är dags att syna detta sektliknande parti i sömmarna. Valdagen närmar sig och därmed kanske slutet i riksdagen för denna världsfrånvända politiska gruppering som snart har gjort sitt.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa