När fördomar är som sämst

Insändare2021-09-08 11:50
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till; När populistisk politik är som sämst 26/8–21 

Politik som eftersträvar att följa regelverk är varken rasistisk eller populistisk. Vem som helst kan söka asyl i Sverige. Det är upp till migrationsverket att avgöra skyddsskäl. Därefter får man stanna eller lämna landet. Detta respekterar SD, till skillnad från många andra partier. Att spä på och skapa fördomar mot ett parti som SD är bara ett sätt att minska demokratin. 

Begreppet skäggbarn började användas redan på 30-talet, långt innan SD ens var påtänkta. Det finns idag inget i SD:s partiprogram som benämner det begreppet.

Andra partier har däremot försökt skapa egna regler efter påtryckningar. Det ter sig till slut som att det enbart handlar om ett egenintresse. SD har åsikter om hur andra partier skött migrationen, vilket inte är speciellt anmärkningsvärt. Klyftorna har ökat explosionsartat, och detta vill SD göra något åt. Precis som ett oppositionsparti ska agera och leverera. 
Migrationen bör anpassas till EU:s regelverk samt svenska lagar och förordningar. Då skulle vansinnesdåd som det som hände i Vetlanda och på Drottninggatan kunnat undvikas. 

Läs mer om