Nya styret: Oppositionen vill tvätta sin egen byk

Insändarskribenterna Klas Lundbergh (L), Dag Bergentoft (M), Dagmara Mandrela (SD) och Göran Bernhardsson (KD). Arkivfoto

Insändarskribenterna Klas Lundbergh (L), Dag Bergentoft (M), Dagmara Mandrela (SD) och Göran Bernhardsson (KD). Arkivfoto

Foto: Roger Sundberg

Insändare2023-05-04 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svarsreplik till Linus Fogel (S) och Inge Ståhlgren (S) ”Nu behöver personalen få arbetsro och framtidstro”.

Det är märkligt att Fogel och Ståhlgren fått så tydliga signaler om oro inom äldreomsorgen. Knappt fyra månader in på mandatperioden för den nya majoriteten i Oxelösund. Det var det första vi fick göra i majoritet, att ge kommunchefen ett uppdrag att få stopp på den höga omsättningen av enhetschefer.

Skribenterna vill ge läsaren avsiktligt fel upplysning att vi monterar ner den nya chefsorganisationen. Det är känt för alla politiker att det är tjänsteorganisationen som styr hur det ska organiseras. Men vi förstår att den nya oppositionen i form av Fogel och Ståhlgren vill lägga skuld på den nya majoriteten. Det för att tvätta sin egen byk för att de inte tog tag i de egna problemen under sin tid och under ett 72-årigt långt styre.

Ni har också vänt på problematiken att personal spelar in samtal i smyg för att de är rädda. Varför gjorde ni inget under er tid. Det är väl ändå helt orimligt att påstå att allt är fel nu, efter så kort tid. Inspelning i smyg? Vad har ni infört för något?

Alla partier kan se till att det blir arbetsro och framtidstro. Men det tar tid att läka sår, speciellt om det inte bara är skrubbsår. Men Fogel och Ståhlgren vill fortsätta peka på elände vilket inte hjälper till att skapa trygghet.

Den nya politiska majoriteten har öppna ögon och öron och lyssnar in de förbättringar som behöver göras. Det känns också fint att lyssna in personal som just har framtidstro och att vi jobbar tillsammans för att utveckla verksamheterna metodiskt.