Bristande lyhördhet bland Nyköpings politiker

"Det hemska bygget i kvarteret Brädgården på Ringvägen är ett avskräckande exempel" anser insändarskribenten.

"Det hemska bygget i kvarteret Brädgården på Ringvägen är ett avskräckande exempel" anser insändarskribenten.

Foto: Linus Elsinen

Insändare2024-06-19 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag håller helt med Insider i SN 14/6 om att politikerna stoppar huvudet i sanden i frågor som upprör Nyköpingsborna. Man får en känsla av överförmynderi. Ta till exempel följande frågor:
- Det hemska bygget i kvarteret Brädgården på Ringvägen är ett avskräckande exempel på hur dom styrande låter ”arkitekturen” skena iväg utan kontroll. Där borde man ha tänkt till innan man lät glada byggföretag sätta spaden i marken. Skamligt!

- Parkeringseländet i centrum fortsätter. I stället för att införa P-skiva, så ska man nu installera P-appar till en kostnad av en halv miljon. Dessutom tillkommer en okänd kostnad för löpande reparation och underhåll av samtliga P-automater. Om flera andra kommuner i Sörmland har råd att införa P-skivor sedan länge, varför ska Nyköpings politiker envist avvisa det förslaget, efter att ha lovat P-skiva tidigare? Bedrövligt!

- Till sist har vi eländet med matleveranser till våra omsorgstagare. Efter all kritik lät det som om politikerna skulle säga upp leverantören Mathem, men icke sa Nicke. Det olönsamma och för ledsna kunder oönskade systemet fortsätter. Skandal!