Kultur och pappersanvändning i SN

"Läste i lördagens tidning en insändare av Östen Nilsson angående obefintlig rapportering av Konstrundan i SN" skriver insändarskribenten.

"Läste i lördagens tidning en insändare av Östen Nilsson angående obefintlig rapportering av Konstrundan i SN" skriver insändarskribenten.

Foto: Peter Alexis

Insändare2023-05-31 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste i lördagens tidning en insändare av Östen Nilsson angående obefintlig rapportering av Konstrundan i SN. Ett stort, viktigt, och intressant evenemang i vår del av Sörmland som SN ju säger sig bevaka. Chefredaktören svarar och påstår att intresset för evenemanget är ringa av våra läsare. Följande sidor tas upp av en krönika, reportage från Lets dance, samt två bokrecensioner i varsin helsida. Det vore intressant att se siffror på hur många som läst dessa sidor.

I fredagens tidning finns en insändare av hoppfull mormor och farmor angående barnsidan som försvunnit ur tidningen, vilket känns skamligt. Chefredaktören svarar att man måste dra ner på papperskostnaden. Följande sidor har halvsidesbilder av personer, vilket är syftet? Man känner igen folk även på mycket mindre bilder. Men här är det tydligen inte fråga om pappers kostnad. Tydligen klarar inte yngre generationer att läsa en sida om det blir för stor textmassa, något som skapades i skolböcker för ett antal år sedan då sidorna fick nästan mer bild än text.

Rapportera gärna från Konstrundan nästa gång och ta gärna in barnsida igen vilket kan vara bra för att vänja in kommande prenumeranter till tidningen.