Replik på ”Vad har hänt med det röda Oxelösund”

Insändare2023-03-15 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändare ”Vad har hänt med det röda Oxelösund” 19 januari 2023

Hej Funderande S-väljare! Kommunstyrelsens traditioner känner inte jag till. Vi socialdemokrater fanns på Järntorget den 20 december och bjöd på just glögg och pepparkakor.

När det gäller uppdrag i Kommunal och uppdrag i S så tycker jag att det går alldeles utmärkt att kombinera dessa. Det kallas för fackligt-politisk samverkan och det är något som både S och Kommunal vill ha.

Radioreportaget om digitala inköp till kunder i hemtjänsten upplever jag inte som nåt negativt utan tvärtom positivt för kund som då kan se det som hen vill beställa och också mera kvalitetstid för både kund och anställd. Dock så är det viktigt att se till att tiden finns för de anställda för att hinna med sitt uppdrag och där delar Kommunal och S åsikt.

Hälsosamma scheman är på tapeten lite överallt i vårt land och jag menar att det inte alltid är hälsosamma scheman som presenteras utan snarare ohälsosamma scheman. Det är viktigt att man tillsammans diskuterar detta, både fack och politik men också fack och arbetsgivare och det är precis det som pågår. Nämnden lägger inga scheman utan det sker ute i verksamheterna och om man som personal inte får vara med och påverka sitt schema så blir det inte hälsosamt. Andra viktiga och gemensamma frågor vi driver och som handlar om en bra arbetsmiljö för personalen är bland annat att få bort delade turer, heltidstjänster och att man ska ha arbetsskor.

Tycker inte du att man som medlem i ett parti/förening har rätt att framföra en egen åsikt? Jag tycker att det vore väldigt konstigt om alla bara sa ja till allt. Jag är övertygad om att vi alla har olika saker vi brinner för och att det finns saker vi inte alltid tycker lika om. Vi diskuterar och har högt i tak, blir det röstning så röster vi och följer givetvis majoritetens beslut. 

”Svårt för S att ta valnederlaget” skriver du och jag vet inte riktigt vad du syftar på?

”Tappat stinget” skriver du också, absolut inte skulle jag säga. Ödmjuka och inlyssnande är det vi är.