Respektera läktarfolkets åsikter

Vi är en mycket stor grupp människor som månar om hållbarhet, natur och miljö. Som inte lägger vår röst på Miljöpartiet. Skriver Peter Skoglund.

Vi är en mycket stor grupp människor som månar om hållbarhet, natur och miljö. Som inte lägger vår röst på Miljöpartiet. Skriver Peter Skoglund.

Foto: Gorm Kallestad

Insändare2020-05-08 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

"Det duger inte att stå på läktaren och bua". Detta är ett svar, som man får om man har åsikter om Miljöpartiets politik. Boje Bengtsson hade det i SN den 25/4. Där hans argument och åsikter i sakfrågan, kom till uttryck. Detta föranleder tre ledande sörmländska miljöpartister att gå i svaromål. Med svepande formuleringar och undvikande av att ge svar, på det Boje Bengtsson faktiskt tog upp i sin insändare. Vilket är beklagligt men inte förvånande. 

Detta är bara ett konstaterande som många av oss, som verkligen bryr sig om vår natur och miljö. Har lärt oss och fått erfarenhet av under många års tid.
Vi är en mycket stor grupp människor som månar om hållbarhet, natur och miljö. Som inte lägger vår röst på Miljöpartiet. För att man är alldeles för frånvarande till ett värdigt och sunt förhållningssätt, för hur en bra sakpolitik ska bedrivas i det stora hela. Där omsorgen om människornas vardag och verklighet, om vad som är bra, förnuftiga och ekonomiskt hållbara politiska förslag för framtiden. Ofta saknas, är dåligt genomtänkta och slutar i för många dåligt fattade politiska beslut.

Som faktiskt inte gör skillnad för ett sunt och sansat miljötänk. Utan istället blir dyrbart för det svenska samhället. Man är för mycket enfaldiga alarmister, på bekostnad av förnuft och vetenskap. Så jag kan bara skicka en uppmaning till Miljöpartiet. Att man bör nog börja lyssna på alla de människor som "står på läktaren" med åsikter om natur, miljö och hållbarhet. Samtidigt respektera dem, genom att svara på det man debatterar om i sakpolitiken. Att benämna det som att "bua", är inte värdigt.