Tiderna för allmänhetens skridskoåkning ska förbättras

Marcus Pehrsson (S) är ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Nyköpings kommun.

Marcus Pehrsson (S) är ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Nyköpings kommun.

Foto: Privat

Insändare2024-02-21 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till ”Besviken förälder” i SN 15/2. Som nytillträdd ordförande i kultur- och fritidsnämnden håller jag helt och hållet med dig om att vi kan förbättra villkoren för allmänhetens skridskoåkning på Rosvalla. Vi har fått in flera synpunkter kring detta och arbetar därför med en översyn av nu gällande prioriteringsordning för lokalbokningen.

Min ambition är vi ska hitta bättre möjligheter för allmänheten, både på loven och under övriga tider, för att så många Nyköpingsbor som möjligt ska ha goda chanser att nyttja isarna. Allra helst då i fortsatt samarbete med Fritidsbanken som finns på Rosvalla och kan låna ut skridskor gratis till de som behöver.

Samtidigt som vi gör detta är det viktigt att våra föreningars ungdomsverksamheter och andra prioriterade grupper inte drabbas när vi gör revideringen. Därför behöver beslutet beredas ordentligt och den nya prioriteringsordningen sedan beslutas om i kultur- och fritidsnämnden.

Helt klart är att tiderna för allmänhetens åkning ska förbättras, och ansträngningar görs också här och nu för att få loss fler tider, något som lyckats extra bra nu under sportlovet. Ett stort tack till personalen på lokalbokningen för det!