Trollfabriker av rysk modell: "Ska ojas och vojas"

Insändarskribenten citerar Groucho Marx: "Jag har mina principer, men om ni inte gillar dem så har jag andra".

Insändarskribenten citerar Groucho Marx: "Jag har mina principer, men om ni inte gillar dem så har jag andra".

Foto:

Insändare2024-05-18 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jaha, ännu ett avslöjande där det ska ojas och vojas med låtsad upprördhet. Tydligen har TV4 "avslöjat" det som "alla" ni andra redan visste sedan tidigare ? Dagens ledarskribent (16/5) skriver att "SD-väljarna gillar sina nättroll, därför finns de". Menar han då väljarna eller trollen, undrar jag? Eller är hans andemening att vara vag i det uttalandet?

Vidare skriver han att kärnbudskapet som trollen matar ut är bland annat att: Invandrare är onda, sossar är korrumperade, islam ska ta över och att medier skyddar etablissemang och konspirationer. Menar ledarskribenten då att alla som inte jobbar på en "trollfabrik" förstår att alla invandrare är goda, sossar är änglar, islam inte existerar och att alla medier är bemannade av journalister utan någon egen uppfattning, eller gud förbjude, färgade av sina egna åsikter? Eftersom vi lever i det uppenbara missförståndets tid, så ska tydligen allt vridas till att passa det egna narrativet. Min åsikt är att allting inte måste vara svart eller vitt. Det finns en stor gråskala av åsikter.

Ledaren avslutas med ett påstående om att de som röstar på SD, gör det för att de blir spelade. Suck. Vi blir väl alla spelade hela tiden och överallt i samhället! Anledningen till att 20 procent av den svenska befolkningen röstar på SD är inte tack vare trollfabriker, utan trots trollfabriker! Det om något visar väl hur dåliga alternativen är?

Jag skulle gärna kommentera ledaren direkt i kommentatorsfältet, men kan då inte förbli anonym. Och jag har inte råd eller lust att få en given troll- eller brunstämpel ifrån den "goda" allvetande delen av samhället. Jag har alltså fler och olika åsikter. Eller som Groucho Marx sade: Jag har mina principer, men om ni inte gillar dem så har jag andra.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om