Vad får du om du röstar på SD?

Vad får du om du röstar på SD? Richard Jomshof, svarar insändarskribenten på sin egen fråga. Arkivbild

Vad får du om du röstar på SD? Richard Jomshof, svarar insändarskribenten på sin egen fråga. Arkivbild

Foto: Claudio Bresciani / TT

Insändare2024-03-20 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I SN den 28 februari ställer Malin Karlsson (SD) den retoriska frågan om det spelar någon roll vilket parti man röstar på? Svaret på den frågan är tveklöst ja.

Jag tror att Malin Karlsson håller med mig om det. Jag tror också att hon håller med mig om att alla partier kan ha, eller göra fel ibland. Den stora skillnaden mellan SD och andra riksdagspartier är att alla gör fel ibland, men SD är fel.

Hon undrar också lakoniskt om vad man får om man röstar på ett visst parti? Jag säger bara Jomshof. Det kan inte ha undgått någon att ta del av hans vettlösa uttalanden och påståenden under senare tid. Nu senast så uppmanar han en annan riksdagspolitiker att lämna Sverige. Eller vad sägs om ”bränn 100 koraner till”. Det ledde till stora konsekvenser för svenska intressen utomlands, utsatte svenska företrädare i andra länder för livsfara. Försenade och försvårade Sveriges NATO-medlemskap. Listan kan göras lång.

Men han är i gott sällskap. Nyligen uttalade sig SD:s civilpolitiska talesperson Mikael Eskilandersson. Han hävdar att om bara invandrarna flyttade från Sverige så skulle vi inte ha någon bostadsbrist. SD kan i alla lägen hitta vilken fråga som helst som de löser genom att kasta ut utrikes födda och förbjuda förekomsten av andra religioner. 
Då kanske du tänker ”jamen, det där är ju på riksnivå, annat är det i kommunpolitiken”. Så sant, det är annorlunda kommunalt. Fast ännu värre. Säger bara Bromölla, Klippan, Hörby.

Om du röstar på SD så röstar du på ett parti som bygger sin populism på att söndra, förtala och förringa människor.