Vandalisering skrämmer nya invånare

Insändare 19 maj 2022 14:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur kan Gnesta kommun anse att de gör tillräckligt för att förhindra vandalisering av två fastigheter genom att hänvisa till vattenfrågan? Margretedalsvägen består av fyra nybyggda fastigheter som nu vid infarten passerar ett sönderslaget hus på vänster sida och en gammal grusplan på höger sida. 

Den vita fastigheten i hörnet köpes in av kommunen för cirka 2 000 000 kronor (skattepengar) och nu står huset där och ungdomar tillåts härja fritt bland glassplitter och rostig spik. Tätt intill ligger det så kallade trekantshuset där nyinflyttade har sina balkonger vända mot förödelsen. Powerhuset, mitt i centrum granne med pizzerian, är en än värre syn och kommenteras ständigt av de som passerar. Varför rivs inte båda byggnaderna? Det kan väl knappast handla om den låga grundvattennivån även om ansvariga nu hänvisar till det?

Kommunen vill ha nya invånare, men om det är denna bild som visas upp så lär många snabbt tappa intresset. Förfallna fastigheter, krisande vatten och badförbud vid Frösjön. Finns det ingen som har ansvar i kommunhuset?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa