Vänsterpartiets debattklimat gynnar inte samarbeten

Håkan Ekstrand (C) menar att Vänsterpartiet inte är tillräckligt sakliga och förtroendeingivande för att inleda samarbete med.

Håkan Ekstrand (C) menar att Vänsterpartiet inte är tillräckligt sakliga och förtroendeingivande för att inleda samarbete med.

Foto:

Insändare2022-11-10 07:03
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på Vänsterpartiets debattinlägg "Vi beklagar att C i Gnesta inte vill driva sin politik" i SN 2/11.

Det är väldigt positivt att Vänsterpartiet står bakom många av våra valfrågor, det stöder vår tes om att alla egentligen är centerpartister innerst inne, men vissa vet bara inte om det.

Centerpartiet i Gnesta valde under mandatperioden 2018-22 att ingå valteknisk samverkan med Liberalerna, samt att vara i opposition.
Genom ett konstruktivt oppositionsarbete kunde vi få igenom många av våra hjärtefrågor som till exempel beslut om landsbygdspolitiskt program, en offentlig toalett i Björnlunda, utbyggnad av infrastruktur vid Aspliden Björnlunda, ny industrimark i Gnesta, utredning om grusplan vid Kvarnbackaskolan, cykelställ vid Klemmingsberg och satsning på flerlärarsystem i skolan. Detta är några exempel vad vi kunde driva igenom förra mandatperioden.

Kommande mandatperiod har vi valt att ingå valteknisk samverkan med Liberalerna och Kristdemokraterna för att även fortsättningsvis bedriva ett konstruktivt oppositionsarbete. Samarbeten inom politiken på lokal nivå är ofta grundat i förtroenden mellan människor som respekterar varandras åsikter.

Det debattklimat Vänsterpartiet bedriver gynnar inte dylika samarbeten.

Genom saklig och förtroendeingivande debatt och inspel är det lättare att komma ifråga när samarbeten skall mejslas fram, som helst skall vara hållbara hela mandatperioden. Detta bör Vänsterpartiet tänka på även mellan valen!