Vem hotar egentligen demokratin

Insändare 25 maj 2023 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 22 maj påstod Peter Skoglund i SN att Magdalena Andersson (S) kränker och är respektlös mot en majoritet av Sveriges väljare när hon påstår att SD är ett hot mot demokratin. Man tar sig för pannan. Jag har ingen anledning att försvara hennes åsikt. Den får står för henne. Men SD är idag mindre än 20 procent och har aldrig varit i närheten av en majoritet.

Om man håller sig till sakpolitiken kan man konstatera följande. SD har systematisk gått till angrepp mot det som är bärande i en demokrati. De hävdar med den drucknes envishet att det ska ”rensas” i media. Framför allt ska public service beskäras kraftigt. Varför då? Jo, de vägrar redovisa SD:s ensidiga verklighetsbeskrivning. Den som är intresserad av SD:s nyhetsbevakning kan med fördel följa deras kanal ”Riks”. Den kanalen är långt ifrån saklig.

De angriper och skär ner på skolor och utbildning. Utbildning är ett grundfundament i en demokrati. De lägger förslag efter förslag i riksdag och kommuner där vissa gruppers demokratiska rättigheter ska begränsas. Idag sitter SD i baksätet på regeringskansliet och dirigerar landets politiska riktning, utan att ta ansvar för några beslut. De bemöter konstant all kritik med att de inte sitter i regeringen. Det är ansvarslöst och ett hot mot demokratin. Det kränkande och skamliga mot svenska folket är att försvara ett parti med de ambitioner som SD har.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa