"Vi har betalt skatt för att på äldre dagar få hjälp"

Insändare 18 maj 2021 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på Sofia Amlots insändare 10 maj.
Sofia du påstår att Moderaterna skal hålla sig till sanningen, Vi läsare kan ju inte kolla vem av er som talar sanning. Om vi inte får läsa mötesanteckningarna i ärendet "Inköp av Mathem".

Struntar egentligen i vem som sagt vad i detta ärende. Vi som på grund av sjukdom eller ålder är utlämnade till samhället. Vi kan mycket eftersom vi har livserfarenhet, det är en sak som vissa inom kommunen saknar. Att inte bli tillfrågad om hur du vill ha din matleverans.
Att bara sitta där i sitt hem och få ett otroligt dåligt förslag på ett papper utan underskrift, lämnat av hemtjänstpersonalen. 
Att du som medmänniska kan behandla gamla människor på detta vis är under all kritik. Att göra så mot oss äldre är nästan i likhet med vissa länders diktatur.

Om jag inte är fel underrättad så har vi fortfarande demokrati i Sverige och ditt och din avdelnings beslut är på alla sett inte demokratiskt.
Dra inte in EU i detta ärende. En kommun kan väl själv bestämma över sin ekonomi? En fråga till dig som vi ställt tidigare men inte fått svar på. Du säger att undersköterskor inom hemtjänsten ska jobba med kvalificerade arbetsuppgifter. Men vilka uppgifter ska de nu ha inom hemtjänsten? Där det bland annat ingår, städ, diska, duscha, promenader, ta på stödstrumpor och INKÖP. Sen hämta varorna som jag beställt online och då har personalen cirka 500 meter att gå till ICA Oppeby till Bromma är det 11 mil. 

Vi är medvetna om att vi är till besvär och kostar pengar. Men vi har betalt in skatt för att på äldre dagar få hjälp om vi behöver och så länge vi lever vill vi ha ett drägligt liv.


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Insändare: Vi på landet saknar våra vardagsänglar

Vi på landet saknar våra vardagsänglar

Insändare: Agera – så att inte fler blir sjukskrivna

Insändare: Farligt att spara på hemtjänsten

Farligt att spara på hemtjänsten

Insändare: Ohälsan ökar undersköterskor

Ohälsan ökar undersköterskor

Insändare: Kommunen har svikit sina undersköterskor

 Kommunen har svikit sina undersköterskor
Visa fler