Vi som bor i Brandkärr behöver skogen

Jag tycker det är fint att bo i Brandkärr, bland annat för de underbara naturområdena som finns här, låt oss behålla dem! Skriver signaturen "Lady Oona".

Jag tycker det är fint att bo i Brandkärr, bland annat för de underbara naturområdena som finns här, låt oss behålla dem! Skriver signaturen "Lady Oona".

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Insändare2021-10-04 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående insändaren "Låt bli vår skog i Brandkärr!" Publicerad den 29 september. 

Håller med signaturen "Trädkramaren" till 100 procent, det är helt galet att hugga ner skog, stort som flera fotbollsplaner, för att bygga Biltema här i Brandkärr. Jag bor på Brandkärrsvägen och får redan min beskärda del av buller och avgaser. Jag och andra som bor här behöver inte mer av den sorten, gärna mindre.

Jag åker kommunalt och när jag väntar på bussen vid Mariebergsgården, så stinker det redan tillräckligt med avgaser. Det behövs inte fler bilar. Likaså stör bullret från motorvägen och annan trafik på själva Brandkärrsvägen. Det är inte alltid trevligt att sitta på balkongen och lyssna på denna ljudmatta som aldrig försvinner. Ska det nu bli mer sådant, nej tack.....miljön mår inte bra av dessa ingrepp och klimatet har redan tagit stryk varför spä på mer, här där folk bor?

Mycket dåligt planerat och de cirka 4000 människorna som bor här behöver inte detta. Pengar är inte allt. Jag kan förstå att man vill handla på Biltema, men ska inte annat tas i beaktande också? Man kan inte njuta av sitt bostadsområde, det kommer att bli som att bo i ett "industriområde." Jag vill njuta av naturen som finns här. Nyköpings kommun borde även lyssna på invånarna här, inte bara se till vinster. Jag tycker det är fruktansvärt! Jag tycker det är fint att bo i Brandkärr, bland annat för de underbara naturområden som finns här, låt oss behålla dem!