"Jag älskar den viktiga roll vi kan spela för dig"

Kristina Levin
Kristina Levin

Hej! Jag heter Kristina Levin och är ny chefredaktör för Södermanlands Nyheter.

Krönika 4 februari 2023 16:43
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns mycket jag tycker om med Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnesta med dess omgivningar. 

Det här är en av de absolut vackraste delarna av Sverige, härifrån kommer ett av mina favoritföretag Lexington, här bor mina föräldrar så här har jag många fina minnen tillsammans med maken Mårten och våra tre barn Astrid, Sigrid och Einar, och här ligger platser som Hummelvik och Stendörren med dess fantastiska badmöjligheter.

Bada är, förutom tennis och att läsa böcker, en av mina favoritsysselsättningar när jag är ledig och så har det varit hela mitt 51-åriga liv. Till och med på vintern. Sedan första advent är jag inbiten vinterbadare och tar varje helg ett dopp i Mälarvattnet utanför Strängnäs där jag bor, för att stärka kropp och själ. 

Helgen blir därför perfekt: jag ska titta på David cup-tennis, det blir vinterbad och förhoppningsvis några sidor i någon av böckerna som ligger på nattduksbordet just nu. Säkert kommer helgen också innehålla en hel del tankar på mitt nya uppdrag som chefredaktör och ansvarig utgivare för Södermanlands Nyheter, denna fantastiska 130-åring. 

Jag är otroligt stolt och glad för möjligheten att leda arbetet på din lokaltidning. Jag har ägnat hela mitt yrkesliv åt lokal journalistik, till övervägande del i Sörmland, och älskar verkligen den viktiga roll vi kan spela för dig och ska spela i vårt öppna demokratiska samhälle.

Särskilt nu när möjligheterna är så stora. På vår sajt kan du ta del av nyheter direkt när de händer, dygnet runt. Så har du som är papperstidningsprenumerant inte redan hittat in på sn.se – gör det så får du så mycket mer!

Nu längtar jag efter att få lära känna dig som läser vår tidning, men också de som inte tar del av vår journalistik – för mitt uppdrag är tydligt – det ska blir fler som prenumererar och tar del av SN:s journalistik. Bara då kan vi kan fortsätta leva upp till vårt viktiga uppdrag – att berätta om det som händer och granska de som har makten!

Finns det något du tycker jag bara måste känna till eller uppleva i vårt spridningsområde? Hör av dig och berätta – jag lyssnar gärna!

Undrar du hur vi jobbar på tidningen? Hör av dig så berättar jag! 

Vill du att jag kommer och berättar för din klass, för dina medarbetare eller din föreningen om lokal journalistik i allmänhet och SN:s journalistik i synnerhet – bjud in mig!

Har du ett tips om något vi borde berätta om eller granska? Hör av dig direkt till mig eller mejla tips@sn.se.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa