Två frågor till Muharrem Demirok

Landsbygdsriksdagen är i full gång. Ledarsidan fick tillfälle att ställa två frågor till Centerledaren Muharrem Demirok som kom till Rosvalla direkt efter ett besök vid fotbollsplanen i Brandkärr.

Centerledaren Muharrem Demirok besökte Landsbygdsriksdagen på lördagen. Här är han i samtal med bland andra Studieförbundet Vuxenskolans förbundsordförande Ulrika Heie.

Centerledaren Muharrem Demirok besökte Landsbygdsriksdagen på lördagen. Här är han i samtal med bland andra Studieförbundet Vuxenskolans förbundsordförande Ulrika Heie.

Foto: Olof Jonmyren

Ledare2024-05-25 16:15
Detta är en ledare. SN:s ledarsida delar Centerpartiets värderingar.

Landsbygdsriksdagens förmiddagspass på lördagen var kunskapsrikt. Vid sidan av kristdemokratiska landsbygdsministern Peter Kullgren, som är förtjust i sänkt reduktionsplikt som kärnan i regeringens landsbygdspolitik, gick utbudet nämligen i forskningens tecken. Professorn i miljöhistoria och folkbildaren Sverker Sörlin, professorn i landsbygdsutveckling Seema-Arora Jonsson, professorn i statsvetenskap Gissur Erlingsson och doktorn i antropologi Katarina Graffman bjöd på akademins insikter om en värld som många gånger går i det mer handfastas tecken. 
Det är också utfallet som räknas. Se min ledare inför Landsbygdsriksdagen. Kunskap, visioner och handlingskraft måste gå hand i hand.

Under lunchen – med idel sörmländska råvaror – kom Centerledaren Muharrem Demirok till Rosvalla, efter ett besök vid fotbollsplanen i Brandkärr. Ledarsidan fick tillfälle att ställa ett par raka frågor om landsbygdsutveckling. Se och hör vad han svarar, ovan.

I morgon är det en stor EU-debatt efter det att Hela Sverige ska levas verksamhetschef Terese Bengard inleder den avslutande dagen av Landsbygdsriksdagen.