Isabel slår ihop krogen och showen: "Magiskt"

Blickfånget vid Gnesta strand, Frösjö wärdshus, klarade det första tuffa året med ett nödrop. Nu förenar Isabel Arne Kilvington karriärerna show och krog under två fullbokade kvällar.

Lars Holm och Marius Gran uppskattar den lilla men vällagade menyn på Frösjö wärdshus och kommer från Järna respektive Mölnbo för att äta. Showen samma kväll hade de inte hört talas om – men den är ändå fullbokad.

Lars Holm och Marius Gran uppskattar den lilla men vällagade menyn på Frösjö wärdshus och kommer från Järna respektive Mölnbo för att äta. Showen samma kväll hade de inte hört talas om – men den är ändå fullbokad.

Foto: Andreas Tun Hedfors

Gnesta2023-05-06 16:54

– Det känns magiskt, säger Isabel Arne Kilvington, när hon för några sekunder slagit sig ned i myssoffan vid borden.

Men blicken spelar runt på den lilla krogen – hon och kocken Thomas Österman råddar luncherna själva och då är pauserna få.

– Det är kul. Vi är ju här nio på morgonen och vi stänger ett, fredag lördag. Så det är långa pass.

Isabel Arne Kilvington sköter all administration och planering, serverar och håller i musikquizen varannan vecka. Låtarna framför hon – ett arv från karriären som musikalartist.

Är det något du inte gör här?

– Jag lagar väl inte direkt maten, det får Thomas stå för. Jo desserterna brukar ligga på mig.

Hur har då första året gått för landmärket som tidigare hette Gnesta strand?

– Det har varit tuffa tider såklart. Gäster håller i plånboken.

I februari satt svångremmen som hårdast men tack vare välbesökt julbord klarade krogen livhanken.

– Ja det är elkostnaderna som skulle ha vräkt mig helt. 

Isabel Arne Kilvington satsar mycket på musik och tillfällen där matgästerna bjuds på trubadurer, musikquiz, större konserter på sommaren – och nu i helgen för första gången hennes egen showgrupp Diamanterna.

– Det kommer bli magiskt, säger hon och de trötta ögonen glimrar till. 

– Det brukar sluta med att vi står på något bord någonstans och spelar.

Lunchgästen Marius Gran har kört från Mölnbo.

– Jag har kommit hit sedan det blev restaurang. Det är fortfarande väldigt god mat och en vällagad meny.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!