Sedan årsskiftet har Momin Mridha arbetat med att bygga om lokalen på Stora torget, där pizzerian Il Forno tidigare låg, till en indisk restaurang.
– Jag har länge velat öppna eget någonstans utanför Stockholm. Det känns väldigt roligt att det händer i Gnesta – där indisk mat saknats fram tills nu.
Momin Mridha bor i Södertälje och har tidigare arbetat som kock på flera välrenommerade indiska restauranger, bland annat Stockholm, och Linköping. Som tidningen tidigare berättat var premiären tidigare planerad till mitten av februari.
– Det har varit en del pappersarbete som dragit ut på tiden. Men nu är allting på plats och köket är redo, säger Momin Mridha.
Lokalen i centrala Gnesta hittade han på Blocket under förra året och affären gjordes upp i mitten av oktober. Att perioden sedan dess varit svår för många aktörer i branschen är han väl medveten om.
– Det är en svår tid att leva i Sverige. Allting från mjölk och bönor till kyckling och lamm har blivit mycket dyrare. Jag kan bara hoppas att Gud ser mig – men det finns såklart en affärsplan för restaurangen, och även tankar på att öppna flera längre fram, säger han.
Efter onsdagens invigning håller Gnesta indiska, som den nya restaurangen heter, öppet till nio på kvällen – sju dagar i veckan. När uteserveringen öppnar kan de ta emot 140 personer åt gången och erbjuder även möjlighet till hembeställning.
– Jag hoppa kunna leverera en bra service till Gnestas kommuninvånare, säger Momin Mridha.