E-förslag om cykelbana fick nära 150 röster

Den nya cykelbanan till Klämmingsbergsbadet gjorde många besvikna. E-förslaget om att bredda och asfaltera den har nu fått tillräckligt med röster för att tas upp i kommunfullmäktige.

10 juli 2019 11:59

– Det gick ganska fort, inom första dygnet tror jag att det blev de 50 röster som krävs. Det är roligt, och visar att det är ganska många som tycker det behöver fixas till, säger Gunilla Louwerens som ligger bakom e-förslaget tillsammans med Britt Eriksson.

I tidigare artiklar om cykelbanan har de uttryckt sitt missnöje över den nya cykelbanan ut till Klämmingsbergsbadet. Att den är för smal och har för vasst grus som orsakar punka har varit några åsikter som förts fram. Dessutom är gruset inte tillräckligt tillplattat, så däcken gräver ner sig i marken.

– Det var ju tänkt att det skulle bli säkrare för barn att cykla här ut till Klämmingsbergsbadet, men när jag har cyklat har jag sett att barnen också väljer vägen, sa Britt Eriksson till tidningen då.

Från kommunens sida har man svarat att utformningen av vägen är ett politiskt beslut där man vägt framkomlighet mot kostnad.

Men från kritikernas sida lät man sig inte nöjas med den förklaringen, utan skickade in ett e-förslag på att bredda och asfaltera vägen – och snabbt kom man alltså upp i de 50 röster som krävs för att ärendet ska beredas av närmsta nämnd och tas upp i fullmäktige.

– Det är kul med aktiv medborgardemokrati, och hoppas att fler känner att de kan använda det här systemet för sina hjärtefrågor, säger Gunilla Louwerens.

– Jag är jätteglad och stärkt i min tro på att den lilla människan kan åstadkomma förändring, säger Britt Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!