Hon är skolchef för kommunens gymnasieskolor (fd Gripen, Nicolai och Skavsta) med sammanlagt 1 700 elever och närmare 300 anställda. Men efter att ekonomin visat att det måste sparas kommer antalet tjänster bli färre inom gymnasiet.
Tre lärartjänster försvinner och tio tjänster, stödresurser, i övrigt.
– Det kommer inte påverka undervisningen, men påverka situationen i bland annat korridorerna, säger Helene Linder.
Förhandlingar mellan fack och arbetsgivare är genomförda. Med tanke på uppsägningstid kommer varslen om uppsägning slå igenom först till vårterminen 2025.
– Det betyder att vi alla andra måste göra lite mer. Men vi ska se till att skapa kvalitet och trygghet i skolmiljön, säger Helene Linder.
Utbildningsenhetens prognos för året pekade i april mot ett underskott på 79 miljoner kronor. Underskottet skapade stor oro bland personal, elever och föräldrar.
Förutom tretton tjänster inom gymnasiet pågår förhandlingar för grundskolan. Där handlar det om närmare 20 tjänster totalt, enligt uppgifter till SN.
– Vi har en tidsplan att följa och hoppas vara klara till vecka 24 (om två veckor reds anm). Vi vill att det ska gå så fort som möjligt, men processen för individen måste också få ta tid, säger Marianne Rosén, ordförande för Sveriges lärare i Nyköping.
Inom förskolan påverkas inga tjänster.
I fjol meddelade Torbjörn Kock (S) och kompani att Nyköping ska ha Sveriges bästa skola 2030.