– Från början fick vi bara använda köket för att laga maten och sen köra ut den till våra foodtrucks runt om i Nyköping, men efter förhandlingar får vi äntligen börja servera mat här också, säger Hanna Hajj som driver restaurang Wedspisen tillsammans med Samir Haddad.
Det var i februari som restaurangen flyttade in i köket i matsalen vid Nyköpings kommuns tekniska division på Arnö. Under våren har restaurangen bara fått tillaga maten i köket men inte bedriva någon serveringsverksamhet. Enligt Hanna Hajj berodde det på kvarliggande restriktioner och försiktighetsåtgärder efter coronapandemin. Nu har Wedspisen fört en dialog med kommunen och säger sig ha fått stort stöd från flera i kommunens ledning.
– Vi vill verkligen tacka ledningen för stödet vi har fått och för att vi nu äntligen får servera mat här, säger Hanna Hajj.
SN har tidigare rapporterat om lunchrestaurangen som överlevde pandemin genom att servera mat från lastbilar och i tält. Förra sommaren tvingades de flytta från sina restauranglokaler efter att området där den låg skulle byggas om. Idag har Wedspisen fem foodtrucks runt om i Nyköping och får nu alltså efter ett år äntligen även servera mat i matsal.
– Det känns bra att få öppna igen, vi är på rätt väg i alla fall. Nu hoppas vi att våra gamla lunchkunder hittar tillbaka till oss också, säger Samir Haddad.