Foodle pausar sin verksamhet i Nyköping

Nyköping var pilotstad för ett unikt matkoncept. Nu ställer inflationen och elpriserna till det för verksamheten som pausats på obestämd tid.

Tony Challma är grundare till Foodle, här med Emanuel Fröberg från restaurangens marknadsföringsbyrå.

Tony Challma är grundare till Foodle, här med Emanuel Fröberg från restaurangens marknadsföringsbyrå.

Foto: Sara Hadfy Högström

Nyköping2022-12-20 11:08

Det var under sommaren 2021 som Tony Challma, 47, startade Foodcourt by Foodle i centrala Nyköping, som ett pilotprojekt. Ett nytt och unikt koncept som enligt grundaren varit uppskattat hos kunderna.

Tjänsten har erbjudit mat från åtta olika kök, där ett sällskap kunde välja mellan exempelvis pizza, sushi och pasta. Konceptet bestod även av upphämtning och hemleverans i företagets egen regi. Under de senaste veckorna har dock restaurangen tvingats pausa sin verksamhet i stan, med anledning av bland annat inflationen och de höga elpriserna.

– Det känns tråkigt. Det gångna året har varit turbulent som gjort det lite tuffare för oss. Det var för många saker som samtidigt pekade åt fel håll. Det blev en avmattning på marknaden samtidigt som våra kostnader stack iväg, därför har vi valt att pausa verksamheten, säger Tony Challma.

Han berättar vidare att anläggningen i Nyköping fortfarande finns kvar och att försäljningskanalerna står på stand by-läge, vilket förenklar det hela om det väl skulle starta upp igen. Två andra anläggningar körs vidare i Huddinge och Danderyd.

Men när konceptet åter kan starta i Nyköping är än så länge oklart.

– Vi tar det vecka för vecka. Vi får se var det här kommer landa, 2023 ser ut att bli ännu ett utmanade och svårt år. Om läget ljusnar kan det mycket väl bli så att vi startar upp igen, säger Tony Challma.       

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!