SN:s nya sajter och nyhetsbrev bland världens fem bästa

SN, genom mediekoncernen NTM, har nominerats i den prestigefyllda tävlingen INMA global media awards. Det är arbetet med att designa nya sajter, appar och lansera superlokala nischade nyhetsbrev som uppmärksammas.

"Det ska bli oerhört spännande att se hur vi står oss i konkurrens med resten av medievärlden", säger SN:s chefredaktör Kristina Levin.

"Det ska bli oerhört spännande att se hur vi står oss i konkurrens med resten av medievärlden", säger SN:s chefredaktör Kristina Levin.

Foto: Magnus Grimstedt

Östra Sörmland2024-03-06 15:20

– Jag är oerhört stolt över att få jobba tillsammans med så många duktiga journalister och utvecklare, där vi tillsammans kommer på viktiga lösningar för läsarna. Det är avgörande för den lokala journalistikens framtid att vi gör det, säger Kristina Levin som är chefredaktör och ansvarig utgivare för SN.

Södermanlands Nyheter och NTM har tydligt fokus att utveckla den mobila nyhetsupplevelsen och har genomfört flera förbättringar av användarupplevelsen på nyhetssajter och appar.

Bland annat har nya lösningar lanserats för en nyhetstätare startsida, personalisering av innehåll utifrån geografi och ett nytt storyformat för presentation av den fördjupade journalistiken. Arbetet med sajter och appar är som ett av fem bidrag från hela världen nominerat i kategorin bästa produktutveckling.

– Vi jobbar hela tiden med att utveckla vår journalistik, att göra den så bra som möjligt och ge våra läsare så mycket som möjligt. Men parallellt med det är även presentationen av journalistiken otroligt viktig, säger Kristina Levin.

Nyhetsbrev är ett av flera sätt för att nå ut med SN:s journalistik till läsarna. Just nyhetsbrev, och nischade sådana, är också nominerade till ett pris, för bästa idé för att uppmuntra till läsarengagemang.

undefined
SN och NTM kan än en gång vinna pris på Global media awards, detta för arbetet med nyhetsbrev, appar och sajter.

Tidningen har till exempel lanserat nyhetsbrevet Kom närmare Nyköping: Nöje & krog. Vill du börja prenumerera på brevet, som skickas ut varje vecka, anmäler du dig via sn.se.

– Med vår nya sajt och dess nya funktioner, samt våra nischade nyhetsbrev, ger vi läsaren en betydligt bättre upplevelse och tillgång till vår journalistik. Det är viktigt och känns jättebra, säger Kristina Levin.

Tävlingen Global media awards lyfter olika utvecklingsinitiativ och kampanjer som utmärkt sig under året. Totalt har 193 finalister nominerats till årets INMA global media awards 2024. Över 700 bidrag skickades in från mediebolag i 43 olika länder. 16 bidrag från Sverige är nominerade, och två av dessa kommer alltså från NTM. Vinnarna utses vid en konferens i London i april.

Även i fjol var SN och NTM nominerade i Global media awards.

– Det ska bli oerhört spännande att se hur vi står oss i konkurrens med resten av medievärlden. Förra gången fick vi pris i tre kategorier, säger Kristina Levin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!