Tidigare i veckan intervjuade Södermanlands Nyheter Håkan Juholt i samband med hans boksamtal om Silldiplomati på Oxelö Krog – där han även fick tillfälle i akt att utse Nyköpings bästa kebabsås. Nu benämns inslaget i Alex och Sigges podcast i avsnittet "Silldiplomati".
I början av avsnittet kritiserar Alex Schulman och Sigge Eklund ambassadörens tillvägagångssätt vid silltillagningen.
– Det är ett enormt slarv, säger Alex Schulman som syftar på att sill ska läggas in i åtminstone två dagar, snarare än några få timmar för det sociala.
Därefter tar de upp tidningens numera uppmärksammade kebabsås-test vid Oxelö Krog och avslöjar samtidigt sig själva med att inte ha läst artikeln, bara tittat på videon.
– Det var ju väldigt "Juholtskt". Kan man säga att han är någon slags föregångare till Johan Pehrson-stilen?, säger Sigge Eklund.
– Livsnjuteri, flikar Schulman in.
– Det ska vara lite kul att det droppar kebabsås från hakan liksom, fortsätter Sigge Eklund.
De kallar den före detta politikern för att vara en livsnjutare på folklig nivå, och ifrågasätter SN:s agenda på Oxelö Krog.
– Jag fattar inte riktigt narrativet. De har stött ihop med honom på Oxelösunds Världshus?, frågar Sigge Eklund.
– Och så ba "Förresten, vi har fem stycken kebabsåser här. Kan du testa?", fortsätter Eklund.
– När blev han den här experten?, undrar Schulman.
– Var det någonting de råkade prata om? Är det en del i silldiplomati-metodiken att han kastas in i samtal om mat, också när man stöter ihop med journalister på värdshus?
Håkan Juholts kebabsåsexpertis fick stort medialt genomslag efter en intervju i P3 där han lyfte fram Jönköping–såsen som den bästa.