Stationsgrillen, Kustgrillen och senast Oxelösundkafé. Det lilla huset bredvid gamla järnvägsstationen i Oxelösund har haft många namnbyten genom åren och nu har det hänt igen. Numera sitter Viking kebabs skylt på den forna konkurrentens fasad.
– Det känns kanon, jättebra! Alla mina kunder har hittat tillbaka och det är lätt att köra förbi och hämta mat här, säger Adris Abdullah Ibrahim som driver Viking kebab.
Det var inte alls lika glada miner i början av sommaren. Då var framtiden för Viking kebab, som funnits vid Järntorget sedan slutet av 1990-talet, oviss. De hade trott att de skulle få flytta in i det nya Prismanhuset, men Kustbostäder hade andra planer.
De tillfälliga lokalerna i gamla Folkets hus kunde de inte vara kvar i längre än till slutet av sommaren. Han var heller inte intresserad av att ta över Mythos gamla lokaler vid Folkegatan, då det skulle innebära en flytt till en annan del av staden med risk att tappa kundkretsen.
Men vinden vände. Möjligheten att ta över den gamla Kustgrillen dök upp. Samtidigt utsågs Vikings kebabsås till bygdens bästa av Socialdemokraternas förre partiledare, och tillika kebabsåskonnässör, Håkan Juholt. Det hela fångades upp av SN när han besökte Oxelö krog och pratade om sin bok Silldiplomati.
– Jag mådde inte bra den tiden, när vi inte visste hur det skulle bli. Sedan hjälpte kommunen mig med det här, jag är väldigt tacksam för det, säger Adris Abdullah Ibrahim.
En hel del arbete har det blivit sedan dess, då huset var ganska nedgånget. Den gula byggnaden har blivit grå och det mesta invändigt är utbytt. Köksutrustningen är nyinförskaffad och dessutom har baksidan av huset byggts till för att husera lager och inlastning av varor.
– Vi har nog lagt ner mer än en halv miljon på det här, men det räknar jag med att få igen, säger Adris Abdullah Ibrahim.
Men hur var det nu med kebabsåsreceptet? Det är fortfarande hemligt, men Adris Abdullah Ibrahim avslöjar efter viss tvekan ingredienserna.
– Det är många som frågar efter receptet, speciellt efter att Håkan Juholt gillade såsen så mycket. Jag vill inte avslöja det i sin helhet, men det går att prova sig fram för de som vill försöka göra den hemma. Samtidigt blir det inte samma sak, vi gör så mycket åt gången här och då smakar såsen annorlunda.