"Vi vattnar med å-vatten" står det på grinden som går in till Jan och Gun Hultings hus nere vid Trosaån.
– Skylten är mest så att ingen ska tro att vi slösar med dricksvatten när de ser oss vattna våra rabatter. Alla är ju så pass medvetna om vattnet nuförtiden, att det inte är något som man kan slösa med hur som helst, berättar Gun Hulting.
Maken Jan ligger på knä i rabatten och rensar ogräs, det är han som oftast sköter den biten, medans Gun sköter vattningen.
De har vattnat länge med vatten från Trosaån, ända sedan 1989. Att de började var mest en slump.
– Vi bodde på Ågården innan vi flyttade hit och där fanns det åvatten installerat, det var där vi insåg fördelarna. Det är bättre och mer näringsrikt vatten för trädgården.
När de flyttade till sin nya bostad på Östra Långgatan installerade de därför en pump i källaren med en slang ner till ån. Den har de haft sedan 2010. De har två kranar i trädgården med åvatten, och en med färskvatten, ifall vattnet från Trosaån inte skulle gå att använda.
– En gång hade det kommit in mycket saltvatten i ån och det märktes med en gång, hela trädgården var förstörd. Jan håller koll på hur vattnet strömmar i ån men jag ser inte så bra så jag smakar alltid innan jag vattnar istället, säger Gun.
Som SN tidigare skrivit om finns det flera Trosabor som vattnar sina trädgårdar med åvatten, för att spara på dricksvattnet. Trosa kommun håller just nu på att sammanställa vilka som gör det, så de kan informera om det skulle bli låg nivå i ån.