– Vi har lagt nytt golv, renoverat hela köket, kaklat om väggarna, bytt fönster och satt till en ny ingång. Vi har försökt skapa italiensk retrokänsla. Med rostfria bänkytor och mintgrönt kakel, säger Carl Dufvenmark.
I veckan levererades glassdisken, frysar, glassmaskin och annan utrustning. Carl Dufvenmark är uppväxt på Gotland där hans farbror drev ett glasskafé på Tofta.
– Jag gick med glasslåda på magen från åtta års ålder. När jag blev äldre drev jag och mina kusiner kaféet själva under somrarna.
Senare flyttade han till Thailand och drev en mäklarfirma i 14 år. Sedan 2017 driver han yogastudion, Trosa hot yoga på Bråtagatan, tillsammans med sambon Dinah Lennevald.
Planerna på glasstillverkning fanns redan 2018 när lokalerna till nuvarande Visthuset var lediga. De sköts dock på framtiden i samband med tillökning i familjen.
– Men jag och min fru besökte ofta Kristin Rydbergs restaurang. När hon berättade att hon planerade att sälja Deli delight kom tankarna igång igen.
Det var förra hösten. Sedan dess har Carl Dufvenmark gått kurser i tillverkning av gelato – italiensk glass som görs på plats med färska ingredienser och mindre luft än i industriellt tillverkad glass.
– Man lär sig balansera fett, socker och vatten för att hitta rätt konsistens, säger han och berättar att gelato inte är lika kall som vanlig glass.
– Den ska vara minus 12 grader vid servering istället för minus 18. Det ger en mer krämig, varm och nästan lite seg känsla.