Gindrinkar är favoriten på Bomans tvillingbar

Efter ett halvår har Bomans nya drinkbar ökat hotellets intäkter och fått precis den respons som ägaren hoppades på.

"Det är roligare att göra cocktails, man kan kombinera så mycket mer och har fria händer" säger Bomans barchef Michael Bergk som tidigare arbetat som driftansvarig för sportbarer.

"Det är roligare att göra cocktails, man kan kombinera så mycket mer och har fria händer" säger Bomans barchef Michael Bergk som tidigare arbetat som driftansvarig för sportbarer.

Foto: Isak Dahl

Trosa2022-12-22 20:53

Man kan inte bromsa i uppförsbacke", tänkte Kristin Boman, vd och ägare för Bomans hotell i Trosa. Det var när pandemin hade satt tillfälligt stopp för verksamheten. Och hon bestämde sig för att bygga ut hotellet – med 160 kvadratmeter.

Förutom större restaurang gav det utrymme åt "The Twinbar" – Kristin Bomans hjärteprojekt – som döpts efter den jazzintresserade pappan och inspirerats av samlade intryck från hennes egna resor.

– Vi har fått jättefin respons på baren. Många tycker att den känns ganska exotisk, som något man lika gärna kunde hitta i Singapore eller New York som i Trosa. Det är väldigt glädjande eftersom det var den känslan jag ville uppnå, säger Kristin Boman.

Ett halvår efter invigningen berättar hon att The Twinbar även gett avtryck i verksamheten – där intäkterna från spritförsäljningen ökat.   

– Sommaren var helt suverän och vi märker ännu att antalet besökare ökat markant, säger Michael Bergk, hotellets barchef.

undefined
I dagsläget finns fem olika gin som kan kombineras med olika smaktillsättare på Bomans.

Han berättar att gindrinkar är den populäraste beställningen bland barens besökare.

– De flesta som kommer hit är ganska duktiga på drinkar och vet exakt vad de vill ha. Det svåraste är att hitta balansen. Det är lite olika hur söta eller sura folk vill ha sina cocktails. 

Innan han rekryterades till Bomans arbetade Michael Bergk på sportbarer som mest säljer öl.

– Det är roligare att arbeta med cocktails, man kan kombinera så mycket mer och har fria händer, säger han.

undefined
"Sedan vi öppnade är det både Trosabor och turister som kommer hit och vill sitta i den nya baren", säger barchef Michael Bergk.

The Twinbar öppnar klockan 12:00 och stänger lite olika, beroende på hur stämningen är framåt småtimmarna. 

– Baren har en egen meny. Men under julen är den lite annorlunda, säger Kristin Boman.

Den 23 december håller hon baren öppen som vanligt, medan restaurangen avsatts för bordsbokning med trerätters middag. 

– Men på julafton har vi ingen barmeny. Då är det silltallrik till lunch och skaldjur på kvällen som gäller.Under mellandagarna är restaurangen stängd. Men på nyårsafton är det barmeny på dagen och supé på kvällen, säger Kristin Boman. 

undefined
Under jul och nyår håller Bomans hotell öppet restaurangen för bokade gäster.

Efter jul förändras även öppettiderna något. Under 2023 kommer baren, som fram tills nu varitstängd på söndagar, vara öppen från onsdag kväll och resten av veckan, men i stället hålla stängt under måndagar och tisdagar.

– Vi är väldigt nöjda med satsningen, det finns ingenting jag skulle vilja ha gjort på ett annat sätt. Det känns som att det var väl genomtänkt och genomfört, säger Kristin Boman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!