Ulrika om inbrottet: "Känner mig uppgiven"

Nytt inbrott i Vagnhärad. Det är femte inbrottet på en vecka. Denna gång slog tjuven eller tjuvarna till mot familjen Assarssons villa.

Spår efter tjuven eller tjuvarna. När de bröt sig in via fönstret gick det sönder.

Spår efter tjuven eller tjuvarna. När de bröt sig in via fönstret gick det sönder.

Foto: Andreas Ekström

Trosa2020-11-07 07:30

– Man känner sig ledsen och uppgiven säger Ulrika Assarsson. 

Det var sent under torsdagseftermiddagen som tjuvarna slog till, någon gång mellan 17.30 och 19.00 ungefär. På en och en halv timme hann man med att rota igenom hela huset, riva ut saker ur byrålådor och skapa kaos.

Det var när Ulrikas man kom hem från jobbet strax före klockan sju på kvällen som han upptäckte att någon eller några hade varit i huset. Han larmade polisen med en gång som var på plats en kort stund efteråt. 

– Tjuvarna har gått in genom fönstret och sedan vände de upp och ner på allting. Jag förstår knappt hur de hann med allt på en och halv timme. Polisen berättade att de haft inbrott i Nyköping tidigare under kvällen och att fotspåren är samma, säger hon.

Det är andra gången som paret Assarsson drabbas av inbrott. För sex år sedan hade de påhälsning av inbrottstjuvar och då stal de bland annat arvegods från Ulrika. Den här gången stal tjuvarna smycken från henne.

– Förra gången var det väldigt mycket sentimentalt värde som försvann. Den här gången vände de ut och in på smyckesskrinet. De stal vigselringarna bland annat, säger hon. 

Vagnhärad har under hösten drabbats av en inbrottsvåg, något som tidningen rapporterat om. Några av de drabbade var paret Friberg i Sund utanför Vagnhärad, där tjuven eller tjuvarna rotat runt i sovrummet.

Polisen har varken någon gripen eller misstänkt för inbrotten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!