Oppositionen bidrar till ryktesspridning!

Oppositionen bidrar till ryktesspridning! Skriver Catharina Fredriksson (S) och Patrik Renfors (V) i ett svar på tidigare publicerade inlägg.

Oppositionen bidrar till ryktesspridning! Skriver Catharina Fredriksson (S) och Patrik Renfors (V) i ett svar på tidigare publicerade inlägg.

Foto: Therése Jansson

Insändare2021-09-20 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikel av Dag Bergentoft (M) m.flera SN 8/9 och insändare av Bo Höglander (C) SN 15/9.

Ordning och reda är begrepp som vi håller högt! Men vi har också en förståelse för att det ibland kan bli fel. Om det har blivit fel, oavsett när i tiden det har skett, så ska vi göra vad vi kan för att ge människor en chans att göra rätt. Det är exakt det som sker i de tillsynsärenden som nu är upprättade med anledning av att det har uppkommit frågetecken kring berörda byggnationer.

Att vara en god ledare handlar om tydlighet men också om att värna de medarbetare som finns i vår organisation. Att i det här läget gå ut och bidra till rykten eller spekulationer innan ärendena är avgjorda ser inte vi som ett tecken på gott ledarskap. 

Att lägga alla korten på bordet är lätt att kräva men innan alla utredningar är klara så finns det bara en halv kortlek och resten blir bara rykten och spekulationer.

Det finns en särskild ordning för att hantera myndighetsärenden av det här slaget och det tycker vi att även oppositionen i Oxelösunds kommun borde respektera.